Woningbouw

Politie Keurmerk Veilig Wonen® voor corporaties - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Als corporatie bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de woningen en complexen in uw beheer. Daarbij is het van belang dat uw huurders ook een grote mate van veiligheidsbeleving ervaren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) kan u daarbij helpen. In een woning met het Politiekeurmerk is de kans 90% kleiner dat er ingebroken wordt. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte.

Het Keurmerk richt zich voornamelijk op de gelegenheidsinbreker. Bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden. Of straatcriminelen die snel een tv of computer uit de woonkamer willen weghalen. Het hebben van een keurmerk maakt wijken aantrekkelijker als woonplaats. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals fietsendiefstal en vandalisme in de woonomgeving, nemen af.

Onze organisatie beschikt over het certificaat “Preventieadviseur Bestaande- en Nieuwbouw volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen ®“. Ook kunnen wij als “Gecertificeerd Keurmeester” van het Politie keurmerk Veilig Wonen® controles op bestaande- en nieuwbouwprojecten uitvoeren. Het verrichten van de vereiste beveiligingen voor uw woning, bedrijfsobject of woningbouw-organisatie is bij ons dus in goede handen.