Woningbouw

Vier voorkomende problemen met deursloten en manieren om ze op te lossen - Van A tot Z Sleutels & Sloten

De veiligheidssloten zijn handig om het huis te beschermen tegen onbekende bezoekers. Welk soort slot je ook hebt, het is noodzakelijk om een veilig sluitsysteem te hebben. Zelfs je beveiligde deur zal waarschijnlijk op een gegeven moment onderhoud nodig hebben. Dan heb je een expert nodig om je te helpen met een reparatie van het slot die niet al te duur is. Als er iets gebeurd met je slot zullen zij je helpen met een nauwkeurige oplossing voor het vervangen van je slot.

Hier zijn de meest voorkomende problemen met deursloten:

Loszittend Slot

Wanneer het slot oud wordt raakt de vergrendeling van de deur los. Om de veiligheid van het slot te waarborgen is het beter om het slot te vervangen door een nieuw veilig slot. Hiervoor kan een professionele slotenmaker je helpen met de meest kosteneffectieve oplossing.

Bevroren Deurknoppen

In de winter is het moeilijk om het deurslot te openen omdat het water in het deurmechanisme bevriest. Als je het deurslot dan verwarmd kan dit ook blijvende schade aan de deursloten veroorzaken. Om precies de juiste hoeveelheid hitte op een slot te gebruiken kun je beter een professionele slotenmaker inschakelen.

Verkeerde sleutels in het slot

Soms steek je de verkeerde sleutels in het slot, die dan vast blijven zitten. Dit kan ook verdere schade aan het vergrendelingssysteem veroorzaken. Men kan een sproei smeermiddel gebruiken om dit probleem op te lossen of een professionele hulp inhuren om schade aan het slot te voorkomen dan wel te verhelpen.

Gebroken Sleutel

Soms gaat de sleutel in het slot kapot. Om de beschadigde sleutel op een goede manier te verwijderen kun je het beste een slotenmaker inschakelen. Voor de beste beveiliging van je huis heb je een professionele technicus nodig. Of de sleutel nu blijft hangen of je te maken hebt met een verstopt mechanisme, de slotenmaker is de oplossing voor alle problemen.