Woningbouw

Wanneer moet u de sloten van uw huis vervangen? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

We beschouwen de sloten van ons huis vaak als iets vanzelfsprekends, maar deursloten zijn de eerste verdedigingslinie van uw huis. Ongeacht de veiligheid binnen, is een deur is het meest waarschijnlijke toegangspunt tot een huis.

Sloten zijn daarom van groot belang om uw woning, familie en belangrijke kostbaarheden te beschermen. U moet overwegen om oude en gemakkelijk te kraken huissloten te vervangen door goede sloten, omdat dit de veiligheid in uw huis, kantoor of voertuig zeker ten goede zal komen. U hebt geen handleiding nodig voor het kopen van deursloten, maar u kunt gewoon deze tips gebruiken en een lokale slotenmaker inhuren om uw huis te beveiligen!

Uw keuze qua deursloten kan afhankelijk zijn geweest van de situatie of voordelen waarnaar u op zoek was op het moment van aankoop van uw droomhuis. Deze selectiecriteria kunnen zijn geweest het gemak van het laten van de oudere mensen in, toegang voor gasten, criminaliteit in de buurt, enzovoort. Het is echter mogelijk dat u bij de keuze van de beste sloten een aantal veiligheidsaspecten over het hoofd heeft gezien. Daarom adviseren wij u om alle sloten van de voordeur en garagedeur regelmatig te laten controleren. Wij adviseren altijd uw sloten te vervangen wanneer u een nieuw huis of appartement betrekt. Bovendien moeten uw sloten aan de buitenkant worden vervangen als u denkt dat iemand die u niet volledig vertrouwt toegang heeft tot uw woning.

U kunt uw slotmechanisme of sluitsystemen verbeteren door de sloten volledig te vervangen of ze opnieuw te laten inkleuren. Om een slot te laten rekeyen, zal een gerenommeerde slotenmaker de binnenste pin omzetten zodat de oude sleutel niet meer werkt maar een gloednieuwe sleutel wel. Let altijd op de levensduur van de batterij, de draadloze verbinding en het merk van de fabrikant van het slot. Zelfs een klein probleem dat uw inspectie passeert, kan een kans zijn voor de plaatselijke inbreker die op jacht is naar een gemakkelijke buit. Als uw high-security smart slot niet met het internet is verbonden via Zigbee, Z-Wave of Wi-Fi, moet u het wegdoen omdat de essentiële software en firmware-updates een internetverbinding vereisen.

Helaas zijn cilindersloten gevoelig voor een door inbrekers gebruikte techniek die bekend staat als “lock bumping”. De moeilijkste sloten om te kraken zijn elektronische en biometrische sloten met een hoge veiligheid. Het doel van de beste high-security sloten is niet alleen om lockpicking onmogelijk te maken, maar ook om het tijdrovend te maken.

Sloten van industriële kwaliteit zijn door hun stevigheid en cilinderslottechnologie moeilijk te kraken, maar ze zijn niet geschikt voor woningen.