Woningbouw

Voorkomende problemen met sloten - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Het hele idee om te investeren in veiligheidssloten is in de eerste plaats om inbraken te voorkomen en naar bed te gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. Maar zelfs met de meest bestendige deursloten gaat het wel eens mis. En de redenen voor problemen met deursloten zijn talrijk. Het gaat van van normale slijtage tot inbraakpogingen en externe omstandigheden, zoals stof en bevriezing. En dus hebben we hier één ding vastgesteld: problemen met sloten liggen in het verschiet.

Als we te maken hebben met kapotte sloten en sleutels en soortgelijke situaties, is de oplossing natuurlijk helder: zoek een slotenmaker. Wie wil niet dat het kapotte slot in een mum van tijd gerepareerd wordt als er ernstige schade is? De waarheid is dat iedereen zijn sloten laat repareren als er problemen zijn. De vraag is nu of we wel of niet aandacht besteden aan kleinere storingen die onze veiligheid op dit moment niet in het gedrang laat komen, maar dat dat in de toekomst wel laat gebeuren als we ze negeren. En we geven u veelvoorkomende problemen met sloten die u niet over het hoofd mag zien als u in de nabije toekomst niet geconfronteerd wilt worden met urgente veiligheidsproblemen.

Slot dat niet vergrendelt

Dit is wat we verkeerd uitgelijnde sloten noemen. Als het veiligheidsslot volledig verkeerd is uitgelijnd zal de deur niet goed sluiten en dus zal hij ook niet goed vergrendelen. Aangezien dit een serieuze zaak is, wordt het ook snel opgelost. Maar wat als u moeite moet doen om de vergrendeling in de slagplaat te forceren? Dan zult u voelen dat het goed zit. Probleem opgelost. Een duwtje en de deur zit op slot. Toch? Fout. Dat zal een paar keer gebeuren voordat het slot helemaal niet op één lijn ligt met de slagplaat en dus niet op slot gaat. Als de slotenmaker erbij roepen het laatste is wat u wilt, los dan het probleem op voordat het te laat is.

Sleutel draait moeilijk

Sloten openen als de sleutel in goede staat is. En vice-versa. De sleutel opent de deur als er geen probleem is met het slot. Het is normaal om de sleutel in het slot te steken, te draaien en de deur te openen of op slot te doen. Als u tijdens dit proces weerstand ondervindt, is er een probleem met de sleutel of het slot. Moet het slot of de sleutel worden vervangen? Dat is meestal gemakkelijk te zeggen. U hoeft alleen maar wat beter naar uw sleutel te kijken. Als de sleutel verroest of gebogen is, of als de groeven beschadigd zijn, is dat een sleutelprobleem. Als het er goed uitziet, moet het slot gerepareerd worden. Wat gebeurt er als je het probleem negeert? De sleutel zal waarschijnlijk breken als u hem omdraait en dan wordt u buitengesloten of opgesloten.

Losse sloten en knoppen

Sloten blijven op hun plaats zitten dankzij het hang- en sluitwerk. Als deze kleine onderdelen losraken, doen de sloten en knoppen dat ook. Het probleem kan ook iets ernstiger zijn. Sloten bestaan immers uit verschillende kleine onderdelen en hun slijtage zal het begin van uw problemen markeren. Dit is het laatste wat u wilt, zeker als het gaat om de hoofddeur van het huis. Hoewel u de deur nog steeds kunt openen en vergrendelen, laat u zich niet misleiden door de schijn. Allereerst kunt u niet zeker zijn van de omvang van het probleem. En dan kan een klein probleempje vandaag leiden tot een huisvergrendeling morgen.