Woningbouw

Is het voldoende om alleen goede sloten te kopen? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Voelt u zich veilig omdat u goede sloten heeft aangeschaft? Dat is niet genoeg! Veiligheid in huis bestaat uit meer dan dat! Hoewel de mate van uw veiligheid sterk samenhangt met de juiste keuze van sloten, is dit niet alles. Voor huisbeveiliging zijn veel meer dingen nodig dan goede voordeursloten.

Moet elk huis exact dezelfde regels volgen als het op beveiliging aankomt? Ondanks het feit dat elke woning andere sloten vereist, hebben ze allemaal sloten van topkwaliteit nodig en moeten ze dezelfde regels volgen. Wat heeft het voor zin als u geld investeert in goed beveiligde deursloten, maar de sloten voor de ramen negeert? Waarom zou u geld uitgeven voor de installatie van een nachtslot als de deur beschadigd is? Huisbeveiliging beslaat een heleboel zaken. Van de eenvoudigste tot de meest complexe, ze zijn allemaal van cruciaal belang.

Sloten zijn goed, maar het kan beter

Op het eerste niveau zijn de kwaliteit van de sloten en de installatie van de sloten van enorm belang. Onbetrouwbare sloten zullen u geen dienst bewijzen als iemand probeert in te breken in het huis. Ze moeten bestendig en duurzaam zijn. In het algemeen is de staat van de sloten even belangrijk als hun kwaliteit. Als ze niet sterk genoeg zijn om de inbraakpogingen van indringers te weerstaan, dan moeten ze überhaupt niet geplaatst worden. Afhankelijk van de omstandigheden en de eisen van elke woning, moeten woningen ook uitstekende raamsloten, afschrikmiddelen hebben en de technologie van de slotenindustrie volgen.

Daarnaast zullen ze ook gebruikt moeten worden. U zult ook aan alle andere zaken moeten denken, die de veiligheid van uw huis kunnen beïnvloeden of in gevaar brengen. De juiste keuze van deuren bijvoorbeeld! Een goede grendel zal u niet beschermen als de inbreker de deur kan intrappen en kan inbreken. Goede sloten zullen inbraken niet voorkomen als u het raam naast de voordeur open laat staan en de sleutels bij de deur laat liggen. U neemt risico’s door de gordijnen open te laten, brievenbussen dagenlang onaangeroerd te laten, dozen van dure producten voor het huis neer te zetten en een boodschap op het antwoordapparaat achter te laten dat u weg bent voor vakantie. Denk goed na telkens uw acties iets te maken kunnen hebben met uw veiligheid en denk er altijd aan dat de kleinste fout de deur kan openen voor inbrekers.