Woningbouw

Wat is beter – sloten met sleutels of sleutelloze sloten? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

De vraag of sloten met sleutels of sloten zonder sleutels beter zijn, is een vraag die ons vaak wordt gesteld.  Het is ook een zeer terechte vraag – wie wil er nu niet de nieuwste technologische ontwikkelingen gebruiken om zijn huis veilig te houden? Naast het feit dat het erg handig is, zou het ook geweldig voelen om een technologische trend te volgen. Hoewel er veel oppervlakkige voordelen zijn aan een sleutelloos slot, is het noodzakelijkerwijs de beste optie?

Sloten met sleutels of sleutelloze sloten?

Een slot met sleutel is een standaard, conventioneel sluitsysteem dat voor de meeste deuren over de hele wereld wordt gebruikt. In de loop der jaren zijn sloten met sleutels zo ontwikkeld dat ze nu uiterst moeilijk te kraken zijn. In vergelijking met een sleutelloos slot zullen sloten met een sleutel over het algemeen minder problemen ondervinden. Ze zijn betrouwbaarder en tot op zekere hoogte zijn ze ook moeilijker open te breken.

De nadelen?

Hoewel een slot met een sleutel een uiterst veilige manier is om uw deuren te vergrendelen, moet u ook rekening houden met de nadelen. Een slot met een sleutel betekent dat je een sleutel bij je moet dragen. Deze dingen zijn gemakkelijk te verliezen, te verplaatsen of zelfs te breken. U loopt ook het risico dat iemand uw slot openmaakt of ermee knoeit. Hoewel de technologie van sloten met sleutels sterk is verbeterd, worden de methoden die inbrekers gebruiken ook steeds beter.

Sloten zonder sleutel

Sloten zonder sleutel zijn sloten waarbij geen sleutel nodig is om ze te openen. Dergelijke sloten zijn spraakgestuurde sloten, digitale vingerafdrukken of digitale combinaties. Hoewel sleutelloze sloten geweldig klinken vanwege de gemakkelijke toegang voor de gebruiker, het gebruiksgemak en de unieke stijl, zijn ze misschien niet zo veilig als u wordt voorgespiegeld.

De nadelen

Als het op sloten zonder sleutel aankomt, moet u zich ervan bewust zijn dat ze niet helemaal veilig zijn. Als we vertrouwen op technologie om onze deuren te vergrendelen, moeten we een manier hebben om ze te openen als de technologie faalt. Deze functie is iets dat oplichters zullen onderzoeken en misbruik van zullen maken. Hoewel u uw deuren kunt afsluiten voor de gemiddelde inbreker, zijn er nog steeds grote mogelijkheden voor het sluitsysteem om gecompromitteerd te raken

De winnaar

In het huidige stadium van de ontwikkeling raden wij sloten met sleutels aan als de beste beveiligingsmethode. Hoewel met deze sloten kan worden geknoeid en ze soms kunnen worden opengehaald, bieden ze toch veel meer veiligheid dan een sleutelloos slot. Als u zich niet al te veel zorgen maakt over de veiligheidscomponent en de voorkeur geeft aan een optie die gewoon handiger is, dan is het kiezen van een sleutelloos slot misschien iets voor u.