Woningbouw

Meerdere sloten met dezelfde sleutels: Iets voor u? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Wanneer de discussie over het investeren (of niet) in sloten met dezelfde sleutel gevoerd wordt, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een beslissing neemt. Want als we het hebben over sloten en methoden om uw huis of kantoor te beveiligen, zijn er tal van overwegingen om mee te nemen. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden als het gaat om sloten met dezelfde sleutel. We helpen u beslissen of het de goede keuze voor u is of niet.

Wat bedoelen we met sloten met dezelfde sleutel?

Dit zijn sloten die met één sleutel werken. Als het gaat om grote appartementencomplexen, kantoorgebouwen en bedrijven, zijn er een aantal echt complexe hoofdsleutel-slot-systemen die zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Maar u kunt dergelijke beveiligingsoplossingen ook voor uw eigen woning gebruiken. Het is eigenlijk een hoofdsleutel die past op alle sloten, terwijl alle deuren hun eigen sleutel hebben.

Sloten met dezelfde sleutel vs. sloten met allemaal verschillenden sleutels

Laten we ons, met de sleutels zoals die zijn uitgelegd, richten op de verschillende sloten met een sleutel. Simpel gezegd zijn dit de sloten zoals u ze kent in de zin dat ze allemaal een eigen sleutel hebben. Punt. Geen hoofdsleutel die alle deuren opent. Dat is wat u waarschijnlijk thuis ook hebt.

Zijn de sloten met dezelfde sleutel iets voor u?

Als uw portemonnee te zwaar is vanwege de grote sleutelhanger of als u er lang over doet om de juiste sleutel te vinden, terwijl het buiten hard vriest, klinkt het idee om één sleutel voor alle deuren te hebben verleidelijk. En het is meestal een heel goed idee. Maar niet alle oplossingen zijn het beste voor iedereen. Het hangt af van wat u wilt, wat u verwacht, hoeveel u wilt uitgeven en nog een aantal andere factoren. Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, schetsen we de voor- en nadelen van zowel sloten met een hoofdsleutel.

Voordelen:

  • U bespaart geld. Waarom? Omdat u niet telkens hoeft te betalen voor een sleutelvervanging als de sleutel van uw voordeur, achterdeur of kastslot beschadigd raakt. U heeft maar met één sleutel rekening te houden.
  • U heeft nog steeds het alternatief van individuele sleutels. Dat is als u de sleutel van de opslagruimte aan uw buurman wilt toevertrouwen, maar de gemoedsrust hebt dat hij uw huis niet binnenkomt.
  • U bespaart tijd. U hoeft niet meer te zoeken naar de juiste sleutel in uw tas, zeker niet als u veel sleutels heeft.
  • Het is handig en gemakkelijk. U draagt geen zware sleutelhanger meer.

Nadelen:

  • U wordt misschien geconfronteerd met een onverwachte uitgave. Hoe komt dat? Als uw enige sleutel verloren gaat, is het niet verstandig om hem te vervangen. Dit kan een risico zijn, aangezien de sleutel in een aantal vreemde handen kan vallen. In dergelijke gevallen moet u de sleutel vervangen. Bij sloten met verschillenden sleutels heeft u alleen een slotenmaker nodig om de pennen van de sloten te verwisselen en een nieuwe sleutel te maken. Hier heeft u een pro nodig om sloten in het hele huis opnieuw in te stellen en een nieuwe hoofdsleutel te maken.
  • Eén sleutel past op alle sloten maar wel sloten van hetzelfde type en merk. En aangezien de meeste huizen verschillende soorten sloten hebben rond het huis, zou een dergelijk project resulteren in het verwisselen van sloten. Dat is een klein gedoe en zeker een extra kostenpost. Tenzij uw kast en deursloten toch allemaal oud zijn. En dus wordt dit een kans om nieuwe sloten van hetzelfde merk en type in huis te halen.

Moet u de sloten met een hoofdsleutel kopen of niet?

  • Bent u de huissleutels kwijt? Dan heeft u toch de sleutel van het slot nodig – om veiligheidsproblemen te voorkomen. Dan is het een uitgelezen kans om alle sloten in te stellen op een en dezelfde sleutel.
  • Was u van plan om de sloten te verwisselen? Dat is een uitstekend moment om de sloten op dezelfde manier te laten sluiten.
  • Verhuist u naar een nieuw huis en bent u van plan om de sloten te vervangen? Hetzelfde als hierboven. U kunt hetzelfde type sloten krijgen en ze op dezelfde manier laten sluiten.
  • Net als het gemak van het gebruik van één sleutel voor alle deuren en vindt u de kosten van ondergeschikt belang? Dat project is voor u.