Woningbouw

Ben je je sleutels kwijt? Laat je sloten omzetten. En wel hierom! - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Staat u buiten nadat u uw sleutel kwijt bent geraakt? De beste oplossing die u na een slotenmaker moet overwegen, is om de sloten om te zetten naar nieuwe sleutels. U voelt zich wellicht wat verloren als de slotenmaker u aanraadt om de sloten om te laten zetten. In dit artikel gaan we in op wat het precies inhoudt en leggen we uit wat de procedure precies inhoudt. Met een beter begrip, zult u begrijpen waarom de slotenmaker dit warm aanbeveelt. Laten we eens kijken!

Wat doe je met sloten omzetten?

Sloten omzetten houdt in dat de pinnen in uw huisdeur slot worden aangepast. Dat zorgt dat de verloren sleutels niet meer in het slot passen. Het gaat dus om het aanpassen van het slotmechanisme zodat deze met een andere set sleutels geopend kan worden. Omzetten van sloten wordt vaak verward met een slotenwissel. Denk eraan dat u bij het omzetten van sloten enkel het slotmechanisme van het bestaande slot wijzigt. Dit is alleen maar om een nieuwe set sleutels te laten werken op dat slot. Bij het wijzigen van sloten wordt het gehele slot samen met de sleutels verwijderd en vervangen door een nieuw deurslot en een nieuwe set sleutels.

Waarom zou je overwegen om sloten te laten omzetten als u de sleutels bent kwijtgeraakt?

Om de integriteit van uw slot te waarborgen voor het geval u uw huissleutels kwijt raakt en u zich nog steeds zorgen maakt over de veiligheid van uw familie en eigendommen, is het raadzaam om de sloten te laten omzetten. Idealiter kunt u met het omzetten de controle houden met een nieuwe set sleutels. Dan kan iemand die de verloren sleutels toevallig of met kwade bedoelingen heeft gebruikt geen toegang meer krijgen tot het huis.

Omzetten van sloten na verlies sleutels

Omzetten van sloten gebeurd veel bij moderne organisaties waar veiligheid van het grootste belang is. In het geval dat er rollen veranderen, kan de persoon die de leiding heeft over de ruimte waar de toegang moet worden gecontroleerd, eenvoudigweg vragen om de sloten om te laten zetten. Dit is een eenvoudig proces en u hoeft geen andere partijen te informeren.

Sloten laten omzetten voor de hoofdsleutel

Stel dat u het dragen van de sleutel bos wilt afschaffen en slechts één sleutel voor alle sloten wilt. Een hoofdsleutel is een veel voorkomende reden waarom huiseigenaren en zakenmensen overwegen om sloten om te laten zetten. In het geval dat u een hele sleutelbos bent kwijtgeraakt, kunt u in plaats van de sloten op alle deuren te vervangen, een hoofdsleutel laten maken. De slotenmaker zal de sloten op alle sloten omzetten zodat een sleutel op alle sloten past. Daarom hebben we gezien dat het omzetten van sloten de huiseigenaar een aantal voordelen biedt. Het is wel belangrijk dat we een professionele slotenmaker gebruiken die dat doet. Om te voorkomen dat sloten vastlopen of dat sleutels kapot gaan na het opnieuw in orde maken van de sloten, dient u altijd een gediplomeerde slotenmaker in te schakelen.