Woningbouw

Wat zijn de overwegingen als u sloten vervangt - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Als het gaat om het thuis vervangen van sloten, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Het volgende geeft u een idee van wat u moet weten wanneer u overweegt om het slot bij u thuis te vervangen. Om de veiligheid van uw huis zoveel mogelijk te verbeteren en het juiste slot te vinden dat past bij uw behoeften, kunt u hieronder een aantal inzichten vinden die u zouden kunnen helpen bij het vervangingsproces van de sloten.

De behoeften zijn het allerbelangrijkst qua vervangen van sloten

Er zijn veel verschillende opties voor vervanging van het voordeurslot, maar het is belangrijk dat het vervangende slot dezelfde soort veiligheid biedt als het oude slot. Het eerste dat u moet weten is dat een voordeur altijd moet zijn voorzien van een nachtslot. Voor woonhuizen zijn er veel soorten deursloten waaruit u kunt kiezen, maar een nachtslot heeft de voorkeur, zeker op een voordeur.

Een nachtslot biedt de ultieme beveiliging voor de voordeur van uw huis. Dit geldt vooral in vergelijking met een traditioneel deurkrukslot dat werkt met een veermechanisme. Deze heeft geen pinnen die zich in het kozijn van de deur draaien als de deur op slot wordt gedraaid. Zo’n deurklink vergrendeling kan eenvoudig worden geopend met bijvoorbeeld een creditcard. Uiteraard heeft elk huis baat bij een slot. Maar als dit de enige verdedigingslinie is, dan is heeft u er baat bij om voordeurslot te upgraden naar een veiligere standaard.

Een ander belangrijk iets om te overwegen bij het vervangen van sloten, is ervoor te zorgen dat de sloten geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Een goed voorbeeld zijn sloten die u normaliter gebruikt op binnendeursloten. Deze passen niet goed bij een buitendeur. Het deurslot binnen is niet duurzaam en is niet bedoeld om inbraakpogingen van vreemden te weerstaan. Daarom moet u bij het vervangen van het slot voor een hoogwaardig deurslot gaan.

Het niveau van beveiliging dat u wilt

Een dergelijke vraag lijkt misschien retorisch, maar qua vervanging van de sloten, moet u zich echt de vraag stellen hoe belangrijk de veiligheid en beveiliging van uw huis echt voor u zijn? Het antwoord op een deze vraag moet altijd zijn ‘maximaal’. Maar u wilt ook altijd praktisch blijven.

Waar u tijdens het vervangen van het slot ook rekening mee moet houden, is het soort beveiliging dat een slot biedt. U kunt bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid kracht die het nachtslot kan weerstaan voordat deze faalt. Dit komt vooral omdat een inbreker waarschijnlijk veel kracht gaat gebruiken bij het inbreken in een huis. Het tweede punt dat in overweging moet worden genomen, is dat het slot niet gepikt kan worden. Dit is namelijk een veelvoorkomende manier die inbrekers gebruiken om in te breken in een huis.

Ondanks veel advertenties van slotfabrikanten is het een feit dat alle sloten gepikt, opengebroken gesloopt kunnen worden, uiteraard afhankelijk van de gebruikte tools en de hoeveelheid tijd die besteed wordt.

Kwaliteit op een, merk op twee

Bij het uitkiezen van een slot, of dit nu via uw lokale slotenmaker is of bij de plaatselijke bouwmarkt, is het belangrijker dat u gaat voor de kwaliteit van de sloten dan valt voor het merkt dat op het slot zit. U moet onderscheid kunnen maken tussen de verschillende populaire merken en het slot kiezen dat uw voordeur het beste afsluit. Wanneer u naar een slot in de verpakking kijkt, kan informatie over de classificatie van het slot en de levenslange garantieclaim u afleiden bij het maken van de juiste keuze.

Bij het kiezen van het juiste slot voor uw huis moet u rekening houden met het verwachte gebruiksniveau en het verwachte beveiligingsniveau. Dit is een manier om de opties te minimaliseren. Vervolgens moet u een afweging maken tussen de verschillende slot merken voor veiligheidssloten. Wanneer u alle opties tegen elkaar heeft afgewogen, dan heeft u mogelijk het juiste slot voor de voordeur van uw huis gevonden.