Woningbouw

Onderhoud van deursloten - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Een belangrijk iets dat uw huis en familie beschermt is uw deurslot. U moet er dus alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Laten we eens kijken naar een aantal redenen waarom u uw deursloten moet onderhouden en welke stappen u daarin kunt nemen.

Waarom?

Er zijn een aantal redenen waarom u serieus zou moeten overwegen om de deursloten te onderhouden. Een van de redenen is het voorkomen van ernstige schade. Na verloop van tijd krijgen uw deursloten te maken met slijtage. Als u geen goed onderhoud uitvoert, kan een deel van de resulterende schade bestaan uit sleutels die niet werken, sloten die niet werken, of deuren die niet eens goed sluiten, wat op zijn beurt de veiligheid van uw huis, familie en eigendommen in gevaar brengt. U moet ook uw deursloten goed onderhouden. Dit is makkelijk te doen en zal u meer geld en tijd besparen in termen van dure reparaties of vervanging als gevolg van beschadigde sloten.

Stappen & schoonmaken

Het onderhoud van uw deursloten mag niet tijdrovend of moeilijk te doen zijn. Uw deurknoppen komen voortdurend in contact met uw handen die vuil en zuur materiaal bevatten dat schade kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, moet u de deurknoppen regelmatig schoonmaken met een huishoudelijk schoonmaakmiddel dat u normaal gesproken in de winkel vindt.

Smering

Deursloten zijn complexe apparaten die veel bewegende delen bevatten die kwetsbaar zijn voor slijtage. Net zoals uw auto olie nodig heeft om goed te draaien en de interne onderdelen te smeren, hebben uw deursloten ook smering nodig om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet vast komen te zitten en dat uw deursloten op hun beurt langer meegaan. Gebruik een chemische stof zoals WD-40 of een soortgelijk middel die u bij uw plaatselijke bouwmarkt kunt vinden. Spuit de zijkanten van de deursloten en gebruik een doek om het vuil dat naar buiten komt schoon te maken.

Krassen en dichtslaan

Een andere preventieve onderhoudstip voor uw deursloten is het voorkomen van krassen op belangrijke onderdelen zoals het sleutelgat. Zorg ervoor dat u uw sleutels op de juiste manier in het slot steekt wanneer u de deuren opent of sluit. Soms raakt het sluitmechanisme van een deur beschadigd, waardoor de deur gemakkelijker dichtslaat wanneer deze wordt gesloten. Dit veroorzaakt niet alleen schade aan de deur, maar ook aan de deursloten. Controleer het sluitmechanisme regelmatig en zorg ervoor dat uw deuren goed sluiten en repareer eventuele schade.