Woningbouw

Heb ik de juiste deurvergrendeling? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Goede deursloten op alle belangrijke toegangspunten bieden veel gemoedsrust. Het is goed voor uw veiligheid. Het is een must als u de woning verzekerd wilt hebben. Het is het juiste om te doen voor uw gezin, vooral als de buurt niet erg veilig is. Om dezelfde redenen is het belangrijk om de deursloten te laten vervangen als ze versleten zijn, als ze niet meer de verwachte veiligheid kunnen bieden. Of, wanneer er zoveel – veel betere – sloten op de markt zijn dat u niet anders kunt dan investeren in nieuwe.

Maar de keuze van sloten is niet eenvoudig. Kiest u voor vervangende sloten of compleet nieuw hang- en sluitwerk als u gaat verhuizen. Waarom? Omdat niet alle sloten hetzelfde zijn, noch de deuren, noch de veiligheidseisen. Laten we eens kijken welke factoren u in overweging moet nemen om er zeker van te zijn dat u de juiste deursloten krijgt.

Welke soorten sloten voor welk type deur

Is dit een enkele deur? Misschien een dubbele deur of een schuifdeur? Wilt u meerpuntsvergrendeling of een veiligheidsslot? Ervan uitgaande dat we het over hoofdtoegang hebben, heeft u goed beveiligde sloten nodig. De meest voorkomende sloten voor buitendeuren zijn hendel sloten en knopsloten. Degene die de beste veiligheid bieden, zijn veiligheidssloten. En dan zijn er nog slimme en sleutelloze sloten. Schuifdeuren kunnen een eenvoudig slot hebben, maar voor een betere beveiliging is er een meerpuntsslot ideaal.

Een van de belangrijkste veiligheidsoverwegingen is de deur. We denken nooit aan de deur en zijn alleen maar bezig met de sloten. En dat is goed, behalve dat een slechte, lichte of versleten deur gemakkelijk open zal gaan – veel makkelijker en veel sneller dan een slot open te breken is. Het gaat er dus niet alleen om welk slot voor welke deur, maar ook of er eerst in een nieuwe deur moet worden geïnvesteerd voordat u met de installatie van het slot begint.

Heeft u de deur nauwkeurig opgemeten?

Het meten van de deur Het meten van de deur/het slot om te beslissen welk slot te plaatsen is nog niet zo eenvoudig. Misschien moet u daarvoor een lokale slotenmaker inschakelen. Waarom? Omdat noch de deuren noch de sloten hetzelfde zijn. En u kunt besluiten om een eenvoudig slot te vervangen door een veiligheidsslot. Om een veiligheidsslot in te meten, moet u bijvoorbeeld de diepte van meten – ze hebben niet allemaal dezelfde diepte. Ook de diameter is belangrijk. Dit is de afstand van het voorkant van het slot tot het midden van het sleutelgat. Ook moet de hoogte opgemeten worden. En tot slot moet u de grootte van het voorpaneel van het slot weten.

Het inmeten van veiligheid sloten is niet precies hetzelfde als bijvoorbeeld het inmeten van schuiframen. Vleugel sloten hebben handgrepen, die moeten worden ingemeten. Het nauwkeurig opmeten van sloten is van essentieel belang, zodat het boren (indien nodig) goed gebeurt en de deur soepel sluit; dat geeft zekerheid.

Is dit een deur met een laag of hoog veiligheidsrisico?

  • Voor alle belangrijke toegangspunten zijn goede sloten nodig. Dat is de hoofd-, voordeur en ook de achter- en zijdeuren – als dit geen appartement is. De deuren – al dan niet schuivend – van de tweede verdieping moeten ook voorzien zijn van goede veiligheidssloten. De keuzes variëren van eenvoudige sloten tot geavanceerde sleutelloze en slimme sloten. Wat hier belangrijk is, is om ervoor te zorgen dat u kiest op basis van beoordelingen. Sloten worden gesorteerd en beoordeeld op basis van hun weerstand tegen braak en duurzaamheid. En dus moeten de sloten die u kiest voldoen aan de normen – Klasse 1 sloten zijn het veiligst.
  • Laten we niet vergeten dat ook binnendeuren goede sloten vereisen. Deze worden beschouwd als sloten met minder veiligheid, omdat u niet in gevaar bent in uw slaapkamer of badkamer. Desondanks heeft u wel gewoon een goed product nodig. Een slot dat zorgt voor privacy. Geen wonder dat ze privacy sloten worden genoemd. Ze bieden privacy zonder de hoge veiligheid die veiligheidssloten bieden. En dat is nog iets om te overwegen wanneer u kiest voor deze sloten. Het is belangrijk om sloten te nemen die opnieuw kunnen worden ingesteld in het geval u de sleutel verliest.