Woningbouw

Soorten veiligheidssloten - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Of je nu je huis, bedrijf of pand beveiligd, er zijn verschillende sloten voor verschillende toepassingen. Hier is een overzicht van welk slot je voor welke toepassing kunt gebruiken. Het kiezen van een nieuw slot kan lastig zijn. Je wilt er tenslotte voor zorgen dat een nieuw slot beter is dan het oude slot dat vervangen wordt. Of het nu gaat om het beveiligen van je huis, bedrijf of panden, er zijn verschillende sloten met verschillende toepassingen. Hier is een overzicht van welk slot je voor welke toepassing kunt gebruiken.

Deurgreep sloten

De deurgreep, of deurknop is maar een bescheiden onderdeel van de meeste deuren in huizen en bedrijven. Of je nu een linnenkast of de badkamer opent, waarschijnlijk zul je een deurknop gebruiken. Een deurgreep slot zorgt voor privacy en zijn een vorm van standaard sloten. Omdat ze niet voor heel veel bescherming zorgen zijn deze sloten het beste geschikt voor gebruik in het huis.

Handgreep Sloten

Handgreep sloten lijken meer gebruikt te worden in bedrijfsomgevingen zoals bedrijven, scholen en andere overheidsgebouwen. Het slot zit in de handgreep en hoewel dit ervoor zorgt dat het mechanisme daardoor niet te zien is kunnen slimme inbrekers dit probleem snel verhelpen door fysieke kracht te gebruiken. Daarom worden er vaak veiligheidssloten in toegangsdeuren ingebouwd om alles wat er achter die deur bevindt te beschermen.

Veiligheidssloten

Veiligheidssloten kunnen zowel geplaatst worden op deuren binnen en buiten. Vaak worden deze gecombineerd met deurgreep sloten om alles nog veiliger te maken. Deze combinatie steunt op een constructie met een enkele cilinder, waarbij elk slot een sleutel heeft die daarop pas, of dat nu een unieke sleutel is of niet. Bij veel verhuurde panden worden de sleutels vaak in grote hoeveelheden aangekocht, waardoor de sleutels op een gegeven moment op meerdere deuren werken.

Combinatiesloten

Bepaalde plekken hebben combinatiesloten nodig. Waarschijnlijk herinner je je de hangslotjes aan de kluisjes op school wel. Dit soort sloten zijn veelvoorkomend op plekken met kleine opbergplekken, zoals sportscholen en opslagplaatsen. Voor dit type slot hoef je je geen zorgen te maken dat je de sleutel kwijtraakt, zolang je maar de code van het slot weet te herinneren.

Geïntegreerde toegangssystemen

En ander type slot waar een code voor nodig is, is een geïntegreerd toegangssysteem. In plaats van een traditionele sleutel heb je hier een kaart of pincode voor nodig om toegang te kunnen krijgen. Dit zorgt voor veiligheid op plekken met een verhoogd veiligheidsrisico zoals kluizen in banken maar je kunt ze ook voor bedrijven gebruiken. veel appartementencomplexen en campussen op universiteiten maken ook gebruik van geïntegreerde toegangssystemen om te zorgen dat ongewenste bezoekers buiten blijven maar uitgenodigde gasten wel een bezoek kunnen brengen.