Woningbouw

Soorten sloten: wat is het verschil? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Er zijn vele verschillende soorten sloten beschikbaar. Het kan vaak overweldigend zijn en de keuze voor de juiste maken is lastig. Laten we eens kijken naar de meest gebruikte sloten types en wat ze uniek maakt.

Sluitnok

Een sluitnok is een veelgebruikt type slot dat gebruikt wordt voor postbussen of lades. Ze zorgen niet voor extreem veel veiligheid maar zorgen er wel afdoende voor dat kleinere items in lades en postbussen beschermd worden. Deze sloten zijn makkelijk te vervangen.

Hangslot

Een hangslot is een veelgebruikt soort slot. Waarschijnlijk gebruikt u deze zelf ook vaak. Ze kunnen geopend worden door een sleutel of cijfercombinatie. Dit soort sloten geven een goed gevoel van veiligheid maar als je echt wilt zijn ook deze sloten te openen. Het best te gebruiken voor dingen zoals een schuurtje, gereedschapskist of kluisje.

Cilinderslot

Een cilinderslot is een slot die de meeste van ons wel kennen. Dit zijn het soort sloten dat te vinden is in de deuren in en om het huis. Cilindersloten zijn veiliger dan hangsloten, waarmee een cilinderslot meer veiligheid biedt. Dit zijn de meest voorkomende typen sloten, er zijn uiteraard nog veel meer soorten sloten beschikbaar om uit te kiezen. Als u vindt dat een van bovenstaande typen sloten niet voldoet aan uw wensen is er altijd wel een slot dat wel voldoet aan uw wensen.