Woningbouw

Interessante feiten over sloten & sleutels - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Als u uw huis veiliger wilt maken dan is het maar beter om zoveel mogelijk te weten. Want als u niet weet hoe sloten en sleutels werken, dan weet u ook niet hoe u ze moet gebruiken als ze eenmaal geplaatst zijn. Een gebrek aan kennis mag u er niet van weerhouden om nieuwe sloten te plaatsen of uw bestaande sloten te om te laten zetten om uw huis veiliger te maken, vooral als u zelf niet thuis bent.

Sloten verbeteren de veiligheid

Sloten verbeteren de veiligheid van uw huis, of u ze nu op buitendeuren of binnendeuren heeft zitten. Het maakt niet uit welk type slot u ook kiest om te installeren, ze werken allemaal om uw huis een veiligere plek om te wonen te maken. Of u nu net uw eerste huis heeft gekocht of voor de vijfde keer huurt, een slot houdt u veilig, zelfs als u thuis bent. Wanneer u een huurwoning huurt dan moet u de sloten omzetten of ervoor zorgen dat er nieuwe sleutels voor gemaakt worden. Als iemand anders de sleutels had om in uw huis te komen, dan is hij of zij nu buitengesloten.

Sloten zijn vervangbaar

Het vervangen van uw sloten is een andere optie die er is. Dit voorkomt niet alleen toegang van onbevoegden, maar het betekent ook dat u gloednieuwe sloten krijgt. Nieuwere sloten zijn betrouwbaarder dan de sloten die al tien jaar in een deur zitten. Een kapot deurslot zal ofwel vastlopen of gemakkelijker te openen zijn, wat betekent dat dieven er ongemerkt in kunnen glippen, vooral als u nog niet over een geautomatiseerd beveiligingssysteem beschikt.

Sloten zijn aanpasbaar

Als u uw eerste huis krijgt dan wilt u natuurlijk pronken. Dat betekent dat u het type sloten dat u gebruikt kunt aanpassen, zodat u sloten kunt gebruiken die uw buren niet gebruiken. Door te kiezen voor nieuwe sloten, kunt u de waarde van uw huis verhogen voor het geval u ooit zou willen verhuizen en uw huis wilt verkopen.

Blanco sleutels

Soms maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw auto. Het kan immers zo zijn dat u iets in je auto heeft liggen waarvan u niet wilt dat iemand het vindt voordat u ze ermee kunt verrassen, of dat u er zeker van wilt zijn dat niemand het van u kan afpakken als u de gewoonte heeft om geld bij de hand te hebben in uw handschoenenkastje. U vraagt zich dus misschien af of u sleutel blanco’s voor uw auto kunt gebruiken. Het hangt eerlijk gezegd af van het type auto dat u heeft en het type sleutel dat u nodig heeft – of het nu gaat om een echte sleutel of een transponder die in een sleutelhanger zit.