Woningbouw

Het belang om je sloten opnieuw aan te passen - Van A tot Z Sleutels & Sloten

De sloten in uw kantoor of woning zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid. Als u deze sloten niet goed onderhoud en er niet voor zorgt dat ze goed werken, dan bestaat de kans dat onbevoegden binnen kunnen dringen. Veel beveiligings consultants zullen u adviseren om regelmatig de deursloten te wisselen, ook als er zich onverwachte omstandigheden voordoen, zoals een beveiligingslek of sleutelverlies. Hoe het ook zij, bij huiseigenaren is het nu populair om hun sloten aan te passen op andere sleutels, ook als er zich situaties voordoen waardoor het noodzakelijk is om een deurslot te vervangen. Het aanpassen van sloten op nieuwe sleutels wordt snel een populaire manier om de veiligheid van een pand te waarborgen, en niet alleen vanwege het relatief goedkope karakter.

Wat is Rekeying?

De term verwijst naar het aanpassen van de cilinders in de slotcilinder om te voorkomen dat een set of oudere sleutel op het slot past. Het is eigenlijk het hercoderen van bestaande sloten zodat er nieuwe sleutels op passen.

Hoe Rekeying werkt

Rekeying klinkt misschien ingewikkeld maar het is een eenvoudig proces. Het is het vervangen van de slotpennen in de cilinder, verander de configuratie van de tuimelaar, waardoor een nieuwe gemaakte set sleutels het slot kunnen openen. Het is goed om op te merken dat wanneer u uw sloten aanpast op nieuwe sleutels, de oude sleutelset niet meer werkt.

Belang van rekeying

Waarom moet u uw deursloten rekeyen? Als huiseigenaar kan deze gedachte u bekruipen. Is het echt wel nodig om de configuratie van het slot te veranderen? Rekeyen is vaak een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat uw huis veilig is en blijft. Er zijn redenen te bedenken waarom u uw sloten moet aanpassen op nieuwe sleutels zoals de onderstaande factoren:

Er zijn redenen te bedenken waarom u uw sloten moet aanpassen op nieuwe sleutels zoals de onderstaande factoren:

  • Het verlies van een sleutel is een belangrijke reden waarom mensen het slot aanpassen. Wanneer een sleutel van een deur verloren gaat, is het natuurlijk logisch dat men de sloten opnieuw verandert. Dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat iedereen die de sleutels vindt, niet de mogelijkheid heeft om toegang te krijgen tot uw huis. Veel slotenmakers zullen u adviseren om de sloten van de deur opnieuw in te stellen, zelfs als de verloren sleutel teruggevonden wordt. Zolang de locatie van uw sleutels niet bekend is weet u niet wat de vinder met deze sleutels zal gaan doen. Denkt u dat een onbekende partij wellicht kopieën van uw deursleutels kan hebben gemaakt, dan is het tijd om de sloten opnieuw in te stellen.
  • Na het verhuizen naar een nieuw huis, is het logisch om uw deursloten opnieuw in te stellen. Zolang iemand voor u in uw nieuwe huis heeft gewoond, is het het veiligste om uw sloten te herprogrammeren of te vervangen. Het zou onverstandig zijn om de voormalige bewoner van uw huis of zelfs de verhuurder te vertrouwen dat hij of zijn geen misbruik zal gaan maken van de mogelijkheid om bij u naar binnen te kunnen.
  • Het is belangrijk om uw sloten opnieuw te rekeyen wanneer iemand uit uw huis verhuisd. Of het nu gaat om een kamergenoot die verhuist of noem maar op. Het is van het allergrootste belang dat uw deursloten opnieuw worden ingesteld als iemand die eerder toegang tot uw huis had vertrekt. Het komt er kortom op neer dat uw sloten een belangrijke verdedigingslinie zijn tegen een invasie. Zolang u denkt dat u misschien niet iedereen vertrouwt die de sleutels van uw deursloten heeft, is het zaak om de sloten te rekeyen. Zodat u zeker weet dat alleen mensen die uw toestemming hebben, toegang hebben tot uw eigendom.

Voordelen van deursloten rekeyen

Veel slotenmakers zullen u adviseren om de deursloten opnieuw in te stellen omdat ze daar zelf ook belang bij hebben. Ga daar voorzichtig mee om. Maar er is een goede reden waarom rekeyen tegenwoordig zo populair is. De voordelen van deze procedure om de veiligheid van uw huis te waarborgen zijn de volgende:

  • Rekeyen is voordelig in vergelijking met een vervanging van het deurslot. U bespaart veel geld door sloten op nieuwe sleutels aan te passen in plaats van ze te vervangen, vooral wanneer u met een aantal sloten te maken heeft.
  • Het is sneller om te rekeyen dan sloten te vervangen. Er is maar is de helft van de tijd nodig om sloten opnieuw in te stellen in vergelijking met het volledig vervangen van sloten. U zult de snelheid van rekeyen waarderen als u met meerdere sloten te maken heeft.
  • Rekeyen is veiliger dan het vervangen van sloten. Bij het rekeyen kunt u in de gaten houden aan wie u de nieuwe sleutels geeft. Met andere woorden, u kunt de toegang tot uw huis met meer nauwkeurigheid beperken.
  • Rekeyen is makkelijker. U hoeft geen meerdere sleutels bij u te hebben om sloten te openen. Bij het rekeyen wordt er een sleutel gebruikt om alle sloten van de deur naar uw kantoor of huis te openen, iets wat het leven een stuk makkelijker maakt.
  • Uw sloten aan nieuwe sleutels aanpassen Er zijn veel manieren waarop u uw deursloten aan nieuwe sleutels kunt aanpassen, waarbij de methode afhankelijk is van factoren als tijd, aantal sloten en kosten. De makkelijkste manier om uw deursloten opnieuw in te stellen is door een professionele slotenmaker in te huren. Gecertificeerde slotenmakers kunnen duur zijn, maar u heeft wel de garantie op de kwaliteit van de resultaten, vooral bij complexe deursloten. Hoe dan ook, als u uw deursloten uit de deur kunt halen en deze naar de slotenmaker kunt brengen kunnen ze tegen een vergoeding herijkt worden op nieuwe sleutels. U kunt uw sloten gemakkelijk rekeyen als u over de nodige vaardigheden beschikt.

Er zijn een aantal rekeying kits te koop waarmee u dit kunt doen. Als u niet helemaal zeker van uw zaak bent dan is het beter om dit niet te doen. Vervanging van sloten is soms onvermijdelijk. Oude sloten moeten bijvoorbeeld worden vervangen, ongeacht de kosten die dit met zich meebrengt. Rekeyen heeft geen zin als de sloten te beschadigd of te oud zijn. Meestal is rekeyen een effectief middel om de veiligheid van uw kantoor of huis te garanderen; eenvoudig, goedkoop en niet tijdrovend zoals het vervangen van sloten.