Woningbouw

Aanwijzingen dat het tijd is voor nieuwe sloten - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Een kwaliteitsslot kan tientallen jaren meegaan, maar er zijn situaties waarin u wellicht nieuwe sloten wilt installeren. In een vorige blog bespraken we het belang van het vervangen van uw sloten als ze niet meer esthetisch verantwoord zijn of als ze versleten zijn en uw huis niet veilig houden. Vandaag gaan we kijken naar een aantal andere “sleutel” situaties waar u ook moet nadenken over nieuwe sloten.

1. Verhuizen naar een nieuw huis

Voor de veiligheid moet u altijd nieuwe sloten plaatsen als u in een nieuw huis gaat wonen. De vorige eigenaars kunnen een oude sleutel hebben, om nog maar te zwijgen van sleutels die ze hun vrienden, kinderen of anderen in hun leven hebben gegeven. Als het huis een lang te koop heeft gestaan, had het waarschijnlijk een slotkastje op de voordeur met een sleutel erin. Iedereen had een kopie van die sleutel kunnen maken. Dat geldt ook voor makelaars in onroerend goed, aannemers en iedereen die in die tijd toegang had tot het huis. Merk op dat als u een huurder bent, u over het algemeen toestemming nodig heeft van uw verhuurder om nieuwe sloten in te bouwen. Ook als u nieuwe sloten mag plaatsen, kan het zijn dat u uw verhuurder een sleutel moet geven.

2. Beschadigde sloten repareren

Als uw sloten beschadigd zijn, kunnen ze weigeren te vergrendelen en kunnen uw sleutels zelfs stoppen met werken. U kunt beschadigde sloten vervangen als u dat wilt, maar als u het uiterlijk van die sloten echt mooi vindt, wilt u misschien met een slotenmaker praten over het opnieuw in gebruik nemen van de sloten.

Het rekeying-proces kan problemen met de cilinder of kamer aanpakken, en de slotenmaker kan het slot ook oliën om de functionaliteit te verbeteren. Het vernieuwde slot werkt alleen met nieuwe sleutels en heeft daardoor vanuit veiligheidsoogpunt hetzelfde effect als het plaatsen van nieuwe sloten.

3. Upgraden naar elektronische of biometrische sloten

Als u klaar bent met uw oude sloten met een sleutel, zijn nieuwe sloten de perfecte manier om te upgraden. Met elektronische sloten kunt u de deur met een code openen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verloren sleutels. Als iemand ooit een code heeft en u wilt niet dat hij of zij uw huis kan invoeren, dan kunt u de code gewoon veranderen. Voor een meer gepersonaliseerde optie, overweegt u biometrische sloten die u opent met een vingerafdruk.

4. Overschakelen naar veiligheid gerichte sloten

Als veiligheid uw hoofddoel is, zijn er veiligheidssloten die op elk moment dat iemand de deur opent een foto breken. U kunt ook unieke codes voor verschillende mensen gebruiken om het gemakkelijker te maken om bij te houden wie er komt en wie er gaat. Tot slot zijn er zelfs sloten die verbinding maken met een app op uw telefoon. Bent u vergeten de deur op slot te doen? Geen probleem. Doe het op afstand met je telefoon.  

U kunt ook upgraden naar meer conventionele sloten die de veiligheid verbeteren, zoals nachtsloten of kettingsloten, of u kunt andere wijzigingen aanbrengen, zoals het plaatsen van metalen deurkozijnen.

5. Toegankelijkheid verhogen

Tot slot kunt u in sommige gevallen de sloten om persoonlijke gezondheidsredenen, zoals artritis of andere soortgelijke zaken, wijzigen. Als u deurknoppen met sloten hebt, wilt u misschien overschakelen op hendels. Dan hoeft u ze niet vast te pakken. Op dezelfde manier kunt u van hangsloten overschakelen op draaiknoppen. U beweegt ze gewoon met uw duim in plaats van door het slot vast te pakken.