Woningbouw

Voordelen van een Master Key Systeem - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Als u ondernemer bent met een aantal medewerkers, dan kan het zijn dat u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw bedrijf. Meer personeel betekent meer ruimte of kamers en tegelijkertijd meer sloten en sleutels. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van diefstallen of ongeoorloofde toegang, is het belangrijk om veiligheidssloten met een master key systeem te installeren. Dit verkleint het risico op verloren gegane sleutels, waardoor voorkomen wordt dat er steeds een slotenmaker moet worden gebeld.

Wat is Master Key

Hoort u de term master key voor het eerst? Zo ja, laten we het u dan kort uitleggen. Het is vaak vrij complex voor een ondernemer om de sleutels van het hele gebouw of kluizen te dragen en veilig bij zich te houden. Bovendien moet een eigenaar toegang hebben tot elke kamer wanneer hij/zij dat wil. Om dit doel te bereiken speelt de master key een grote rol. Het is een sleutel die toegang kan geven tot het hele pand.

Enkele voordelen van een master key zijn onder andere:

Maximale beveiliging
Voor elke bedrijfseigenaar is het in de eerste plaats de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de veiligheid van zijn werknemers, bezittingen en bedrijfspand. Met een master key heeft maar één persoon de bevoegdheid om de deuren van het gebouw te sluiten of te openen. Dit leidt tot geautoriseerde of beperkte toegang, het voorkomen van veiligheidsinbreuken, het vermijden van het risico van verlies van sleutels en het verbeteren van de algehele veiligheid van een pand.

Gemakkelijk te hanteren
Met een hoofdsleutel hoeft men zich geen zorgen dat men te veel sleutels bij zich heeft. Bovendien is een enkele sleutel wel zo makkelijk en fijn. Bovendien voorkomt het het gedoe om te onthouden welke sleutel op welk slot van toepassing is. Kortom, met een master key is het eenvoudig om met één enkele sleutel in elke kamer te komen.