Woningbouw

Transponder Chip Sleutels: Wat ze zijn & hoe ze werken - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Als u onlangs uw autosleutel hebt vervangen dan heeft u gemerkt dat het vervangen niet zo snel en makkelijk gaat. In plaats daarvan zijn veel autofabrikanten begonnen met het gebruik van transpondersleutels voor auto’s om de veiligheid van voertuigen te garanderen. Hoewel deze relatief nieuwe sleuteltechnologie geweldig is voor het voorkomen van diefstal, zorgt het er ook voor dat het vervangen van verloren of gebroken sleutels moeilijk is, tenzij u een slotenmaker kent met de juiste apparatuur om de transponder sleutel te programmeren.

Wat is programmering van de transpondersleutel?

De technologie voor de programmering van de transpondersleutel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld, maar was tot in de jaren negentig van de vorige eeuw nog niet erg populair. Auto’s met transponder chip sleutels of een startonderbreker hebben een antenne bobine in de ontsteking. Als de sleutel eenmaal is ingestoken en gedraaid, creëert de bobine een elektromagnetisch veld. In de kunststof kop van moderne chipsleutels voor auto’s communiceert een transponder-‘chip’ met dit elektromagnetische veld, waarbij wordt gecontroleerd of de sleutel de juiste is. Als de transpondersleutel niet met de juiste code is geprogrammeerd, zal de startonderbreker de auto niet laten starten.

Waarom zijn chipsleutels voor auto’s zo moeilijk te vervangen?

De chip sleutels voor auto’s zijn moeilijk te vervangen omdat de programmering van de transpondersleutel een unieke code heeft die tijdens de productie wordt geprogrammeerd. Wanneer de sleutel kwijtraakt of gestolen wordt, dan heeft u niet langer een sleutel met de code die nodig is om de auto te starten. Zelfs als u een vervangen sleutel heeft, zal de ontbrekende chip voorkomen dat de auto gebruikt kan worden. Veel autodealers proberen dit te verhelpen door het hele computersysteem te vervangen, wat honderden of zelfs duizenden euro’s kan kosten. Als u een goede slotenmaker vindt, hoeft u niet al dat extra geld voor een nieuwe auto computer uit te geven. In plaats daarvan kan een slotenmaker voor auto’s de sleutel opnieuw instellen en chip sleutels voor auto’s aanbieden.

Wat als ik mijn transponder chip sleutels kwijtraak?

Als u uw chip sleutels voor auto’s kwijt bent, zijn er andere opties dan de auto naar de dealer te laten slepen of uw auto computer te vervangen. Sommige slotenmakers bieden sleutel hersteldiensten aan. Hierbij verplaatst en verwijdert de slotenmaker het computersysteem van de auto. Vervolgens programmeren ze de transponder chip opnieuw. Met de juiste programmeer apparatuur voor transpondersleutels kan de computer worden aangesloten op een gespecialiseerd slotenmaker programma en in de ‘leermodus’ worden gezet. Zo gebruiken slotenmakers de transpondersleutel programmering om een nieuwe sleutel en code te maken.