Woningbouw

Sleutel vervangen of laten rekeyen - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Een veelvoorkomend misverstand bij slotenmakers is het verzoek om het hele slot te vervangen in plaats van alleen maar het slot te laten rekeyen (of te resetten). Wanneer u het gevoel heeft dat uw veiligheid in het gedrang komt door iemand waarvan u niet weet dat die een sleutel van uw huis heeft, is de eerste reactie om uw sloten te vervangen. Dat kan natuurlijk maar in de meeste gevallen is het aan te raden om gewoon nieuwe sleutels voor uw sloten te laten maken. Rekeyen is het proces van het wijzigen van de pinnen in een slot, zodat er een nieuwe sleutel in past en de bestaande sleutel niet meer werkt. Dit voorkomt dat iemand met uw vorige sleutel toegang krijgt tot uw deuren.

Een scenario waarbij het vervangen van uw sloten de aanbevolen oplossing is, is wanneer u het gevoel heeft dat u het doelwit bent of dat iemand nergens voor stopt om in uw huis te komen. In dit geval is het aanbevolen om niet alleen uw bestaande sloten te vervangen, maar ook te upgraden naar veiligheidssloten en nachtsloten.

Dit is vergelijkbaar met het resetten van uw wachtwoord naar uw e-mailaccount in plaats van naar een compleet nieuw e-mailadres te verhuizen wanneer u denkt dat het is gecompromitteerd. Wanneer u uw wachtwoord reset of wijzigt, kunnen degenen die uw oude wachtwoord hebben verkregen niet meer inloggen. Hoewel er andere, meer geavanceerde manieren zijn om ongewenste bezoekers de toegang tot uw huis te ontzeggen, is het rekeyen van uw sloten van cruciaal belang.

Het kan zijn dat rekeyen niet beschikbaar is. Als u de originele sleutel van het slot bent kwijtgeraakt of als het slot zo versleten is door jarenlang gebruik dat het nu defect is, is een vervanging van het slot of onderhoud de meest waarschijnlijke en logische oplossing. In feite wordt aanbevolen dat klanten hun sloten ten minste om de paar jaar laten afwisselen, alleen maar om optimaal te blijven functioneren.

Of u nu uw sloten opnieuw moet laten rekeyen of dat u op zoek bent naar een vervanging of upgrade van uw sloten, wij zijn er om u te helpen!