Woningbouw

Hoe kom je er achter of de sleutel niet goed in het slot gaat? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Sleutels die niet in het slot gaan zijn een nachtmerrie. Vooral als u buiten staat en het huis op slot zit. Niet alleen is dat vervelend maar soms zelfs erg frustrerend. De makkelijkste manier om met de situatie om te gaan is door een slotenmaker in te huren. Zij hebben het gereedschap en de ervaring die nodig zijn om het slot op de juiste manier te openen. Zo hoeft u het slot niet te breken of het raam in te slaan om toegang tot uw huis te krijgen. Ze weten zelfs de verschillende redenen waarom een sleutel niet in een slot gaat en hoe ze met de situatie moeten omgaan.

Is het slot te droog geworden?

Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over het mechanisme van een nieuw slot, kunnen ze vast komen te zitten bij langdurig gebruik in kou, hitte, regen, wind en stof. De pennen in het slot stoppen met bewegen en de veer verliest zijn kracht. Er is meer vet nodig om de wrijving te overwinnen en het slot droogt op. De pennen gaan niet omhoog als er sleutels in worden gestoken, omdat er onvoldoende druk is.

Giet geen vloeistof of vet in het slot, omdat deze zich kunnen vermengen met het stof en een pasta kunnen worden. Als u ooit het gevoel heeft dat het slot is opgedroogd, vraag dan aan ons wat voor soort smeermiddel u moet gebruiken.

Zit er vuil in het slot?

Een andere reden waarom de sleutel misschien niet in het slot gaat, is vanwege het vuil dat zich in het slot heeft opgehoopt. De eenvoudigste manier om dit te controleren is door licht te nemen en goed te kijken wat er in het slot zit. Weinig gebruikelijke voorwerpen die in het slot terechtkomen zijn papier, houten lucifers, een kapotte sleutel of een elektrische draad. Hoewel u een kruimeldief kunt gebruiken, kan dit de toestand van het slot nog verder verslechteren.

Is de sleutel verbogen?

Het zal u verbazen dat u het moeilijk vindt om een slot te openen, zelfs als de sleutel een beetje verbogen is. Sleutels zijn in de loop der tijd aan slijtage onderhevig. Ze kunnen ook buigen als u de sleutel gebruikt om een fles te openen, een touw door te snijden, een gat te graven, een deur te openen of een doos te openen.