Woningbouw

Hoe maak je een reservesleutel? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Het is ons allemaal wel eens overkomen! En toch… Het verliezen van een sleutel kan frustrerend zijn. Het goede nieuws is dat als u kalm blijft, dit een volledig beheersbare situatie is en het goede nieuws is op de meeste centrale locaties, bent u in minder dan een uur weer op pad. Hoe? Wat moet u doen? Hier zijn onze tips voor een reservesleutel als u het origineel niet meer hebt!

Centrale locatie

Wanneer u vastzit buiten uw auto, huis, werk zonder sleutel en u bent op dit moment op een centrale locatie bel dan gewoon een slotenmakersbedrijf! Waarom? Nou, een slotenmaker kan een reserve sleutel maken zonder het origineel, zonder schade aan uw sloten- en dat ter plaatse. Dus we raden u aan al deze frustratie uit de weg te ruimen – met een compleet nieuwe sleutel!

Locatie op afstand

Als u bent buitengesloten en uw sleutel verloren bent op een afgelegen locatie, waar een slotenmaker een paar uur voor nodig heeft om bij te komen – moet u het slot loshalen van de deur; het eerste wat u dan nodig heeft is een schroevendraaier – zoek naar een manier om uw deurknop te ontmantelen en wanneer het uit is – ziet u het interne mechanisme, haal dan voorzichtig los en neem uw slot mee naar de dichtstbijzijnde ijzerhandel. Wees u ervan bewust dat dit een tijdelijke oplossing is, want de sleutels die daar worden gemaakt zijn zeer goedkoop (soms zelfs gemaakt in een geautomatiseerde machine – dat wil zeggen, wanneer u een reserve moet maken) en niet betrouwbaar… het zou verstandig zijn om die sleutel mee te nemen naar een goede slotenmaker en zo snel mogelijk een goede sleutel te laten maken.