Woningbouw

Wat u moet weten over het laten maken van sleutels - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Sleutels laten maken lijkt misschien een makkelijke exercitie. Als u er echter een op maat wilt laten maken, dan wilt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare service en een product van goede kwaliteit krijgt. Dit is dus wat u moet weten over het op laat maken van sleutels.

De kwaliteit van de sleutel

De kwaliteit van de sleutel gaat hand in hand met de ervaring van de slotenmaker. Als een sleutel niet in het slot past of niet goed werkt, heeft een onervaren slotenmaker waarschijnlijk de volgende fouten gemaakt:

• Sleutelschaar is verkeerd uitgelijnd bij het knippen
• Niet correct geklemd
• Te diep gesneden of
• Te ondiep gesneden

Deze kunnen allemaal bijdragen aan een matig en een defect product.

Vertrouw op goede service

Er is vertrouwen nodig om uw sleutels aan een vreemde te overhandigen. Daarom is het belangrijk om een slotenmaker te kiezen die goede klantbeoordelingen heeft en dat het eerste contact vriendelijk en behulpzaam is.

Het type sleutel

Sommige soorten beveiligde sleutels kunnen niet worden gekopieerd. Daar zijn speciale diensten van een specifieke slotenmaker voor nodig om daar een kopie van te kunnen maken. Veiligheidssleutels zoals mastersleutelsystemen hebben bijvoorbeeld een formeel proces nodig om toegang te krijgen tot kopieën van de sleutels.

Altijd de originele sleutel dupliceren

Een duplicaat zal nooit zo goed zijn als de originele sleutel, daarom is het belangrijk om altijd uit een originele sleutel te knippen. Van een duplicaatsleutel kunnen ook maar een beperkt aantal kopieën worden gemaakt voordat er problemen ontstaan.