Woningbouw

Hoe vaak moet u een deur rekeyen? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

Met werknemers die binnenkort weer aan het werk gaan, kan de vraag zijn of het nu een goed moment is om uw bedrijf te voorzien van nieuwe sleutels? Welke sleutels moeten worden vervangen? Kantoorgebouwen en kleine bedrijven hebben tientallen sloten voor deuren, archiefkasten, auto’s en meer.

Elk van deze sloten wordt geopend met een sleutel, en deze sleutels zijn vaak toegankelijk voor meer dan één medewerker en soms ook voor
aannemers op de werkplek. Het is kostbaar en onmogelijk om te blijven veranderen, vooral voor grotere bedrijven. Hoe bepaalt u dan wanneer uw kantoor de sloten opnieuw moet rekeyen?

Onze suggestie: Om de 8 maanden tot 2 jaar, afhankelijk van enkele factoren, zoals het verloop van de medewerkers, hoe makkelijk het is om sleutels te kopiëren (hoogbeveiligde sleutels), en de waarde van wat u probeert te beschermen. Hoe meer deze factoren een bedreiging vormen voor de veiligheid, des te regelmatiger zou u uw sloten moeten rekeyen. En dat zou nu een goed moment zijn.

Terwijl medewerkers nog steeds weg zijn of langzaam terugkomen, als u hun sleutels niet hebt opgehaald voordat ze weggingen, is het niet te zeggen wie er toegang tot heeft gehad. Als u reden hebt om aan te nemen dat er een risico is voor een van uw sloten of sleutels, moet u ze meteen weer in beslag nemen.