Woningbouw

Handige tips voor het niet kwijtraken van sleutels - Van A tot Z Sleutels & Sloten

U bent op weg naar buiten tijdens de ochtendspits. U pakt uw koffie, ontbijt en alles wat u nodig heeft voor de dag, en dan gebeurt dit: u kunt uw sleutels niet vinden. Klinkt dat bekend in de oren? Dit is een vervelende situatie die bijna iedereen overkomt en het lijkt altijd op het meest ongemakkelijke moment te gebeuren.

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat we gemiddeld ongeveer 10 minuten per dag op zoek zijn naar verloren voorwerpen. Denk hierbij aan mobiele telefoons, een bril, papierwerk en natuurlijk – sleutels. Dit komt neer op bijna 2,5 dagen per jaar. U bent dus 150 dagen van uw leven op zoek naar dingen zoals . Maar er zijn manieren om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat u uw sleutels bij de hand houdt, zodat u de stress en het gedoe van het vergeten of verliezen van uw sleutels tot een minimum beperkt. Wij hebben een aantal handige tips voor u opgesteld;

7 Handige tips om u te helpen uw sleutels niet meer te verliezen

  1. Leg ze altijd op dezelfde plek. Dit klinkt misschien logisch, maar het werkt gewoon. Leg uw sleutels elke dag constant op dezelfde plek of in dezelfde schaal of mand. Uiteindelijk traint u uw hersenen om ze daar consequent te plaatsen.
  2. Gebruik een speciale sleuteldoos of sleutelkastje. In lijn met altijd uw sleutels op dezelfde plek neerleggen, raden wij u aan een sleuteldoos of sleutelverstopper te gebruiken, die zowel binnen als buiten kan worden geïnstalleerd en niet alleen uw sleutels op één plek opbergen, maar ze ook veilig opgeborgen kan houden.
  3. Koop een Bluetooth sleutelzoeker. Bluetooth wordt op zoveel andere manieren gebruikt, dus waarom gebruikt u het niet om uw sleutels te vinden? Er zijn een verscheidenheid van verschillende modellen die met uw telefoon verbinden om u te helpen uw sleutels te vinden. Is technologie niet geweldig?
  4. Houd de dingen georganiseerd. Dit lijkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar als u een paar eenvoudige organisatorische trucs gebruikt dan kan het u echt helpen. Ruim zoveel mogelijk dingen op zodat u zo weinig mogelijk kans krijgt om de sleutels kwijt te raken en gebruik bijvoorbeeld mandjes om dingen netjes en opgeruimd te houden.
  5. Gebruik visualisatie om je hersenen te trainen. De meest wetenschappelijke methode op deze lijst is het gebruik van visualisatietechnieken. Train uw geest om te herinneren waar u dingen neerlegt. Zorg voor een specifiek gebied waar u uw sleutels neerlegt, bijvoorbeeld bij de voordeur, en visualiseer dat u ze daar neerlegt. Na verloop van tijd zal dat beeld het eerste zijn waar u aan denkt als u aan je sleutels denkt.
  6. Gebruik herinneringen. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar het instellen van herinneringen door ze op te schrijven of ze in een telefoon kalender te plaatsen kan een geweldige manier zijn om te onthouden waar we de dingen achterlaten, vooral wanneer het leven hectisch wordt. Als u tijdens het doen van iets zich kort herinnert waar u uw sleutels hebt gelaten of als u een alarm instelt, dan zal dit u helpen om het beter te kunnen onthouden.
  7. Gebruik heldere en kleurrijke sleutelhangers. Sleutelhangers zijn misschien niet meer zo modieus als vroeger, maar ze kunnen u zeker helpen om uw sleutels te vinden. Een groot, felgekleurd sleutelkoord of ander voorwerp dat aan uw sleutels is bevestigd, maakt het makkelijker om ze te herkennen wanneer u een kamer scant of door uw tas gaat. Als extra voordeel is een sleutelhangerclip die aan een tas of riemlus kan worden bevestigd ook handig om ervoor te zorgen dat uw sleutels bij u blijven.