Woningbouw

Zijn ouderwetse sloten nog steeds handig? - Van A tot Z Sleutels & Sloten

We noemden ze geen ouderwetse sloten totdat hun hoogtechnologische neven om de hoek kwamen kijken. En toen begonnen we termen zoals veiligheidssloten, digitale sloten, slimme sloten en nog veel meer te gebruiken. De entree in de digitale wereld was niet alleen een revolutie voor de technologie, het was ook onze kans om te kiezen uit de gigantische keuze van high-security sloten. Nu we alles hebben, vragen we ons af: klassieke of digitale sloten? En we kunnen gewoon concluderen dat er voor beide een tijd en gebruik is. Immers niet alle eigenschappen zijn hetzelfde. En dan nog, niet alle delen van het huis hebben hetzelfde risico. Waar we naar moeten kijken is dat ondanks de aanwezigheid van digitale sloten, traditionele sloten nog steeds de slimme manier zijn om de woning te beveiligen. Laten we eens kijken waarom.

Veiligheidssloten voor deuren zijn duurzaam

Om te kunnen concurreren met hun digitale tegenhangers zijn de traditionele deursloten verbeterd. Het lijdt geen twijfel dat de kwaliteit van de verschillende soorten en merken sloten varieert. Maar dit is altijd al een probleem geweest. Tegenwoordig is de veiligheid in huis een groot probleem geworden. Niet dat dit een paar decennia terug geen probleem was, maar tegenwoordig hebben we veel meer waardevolle spullen in huis en dus is het hebben van de juiste sloten om ze te beveiligen essentieel. En dat is de reden waarom we ook genieten van een ruime keuze aan hoogbeveiligde deursloten, kluizen, alarmsystemen en allerlei afschrikmiddelen.

Zolang de sloten voldoen aan de acceptabele eisen van de ANSI-normen, zijn ze in orde. Het ANSI/BHMA-slot beoordelingssysteem varieert immers van 1 tot 3, waarbij de weerstand van de sloten op basis van de functie wordt bepaald. Als u weinig veiligheid nodig hebt dan volstaat de installatie van het veiligheidsslot voor graad 3. Als u de meest duurzame sloten wilt, kiest u voor graad 1.

Veiligheidssloten in combinatie met afschrikmiddelen zijn iets om rekening mee te houden

Het hele punt bij het zoeken naar de beste slotvervanging voor uw deur is het voorkomen van inbraak. Als dat niet zo was dan zouden er geen sloten bestaan. Het probleem hier is dat hoe slimmer sloten worden, hoe meer inbrekers dat ook worden. Om in te breken in huizen met slimme en resistente deursloten, werden inbrekers behendiger. En niet alleen dat. Vergeet niet dat inbrekers niet uit een ander tijdperk in deze wereld zijn gesprongen; ze kennen alle populaire sloten die er te koop zijn. En dus is de beste manier om te voorkomen dat ze inbreken, het toevoegen van zoveel obstakels dat het voor hen bijna onmogelijk is om in huis te komen. Of het zal te lang duren om dit te doen en daarom zullen ze kijken om in te breken in een ander huis. Simpel gezegd is het geweldig om nieuwe sloten te laten installeren.

De kosten van het digitale slot zijn ook belangrijk

Over het algemeen zijn slimme sloten duurder dan traditionele sloten. En de kosten zijn altijd een overweging, want de beste manier om uw huis te beveiligen is het installeren van sloten van topkwaliteit op alle ingangspunten, inclusief de ramen en de bovenverdieping. Als u een tuin bij uw huis heeft, kunt u het beste bewegingsdetectoren en extra verlichting plaatsen. Hoe meer systemen, hoe duurder het wordt. En dus zou het mooi zijn als u de kosten een beetje zou kunnen verlagen door traditionele sloten in plaats van digitale sloten te kopen.

Veiligheidssloten van topkwaliteit die goed geïnstalleerd en onderhouden worden in combinatie met andere afschrikmiddelen zullen uw huis zeer goed beschermen. Als u ze voor een redelijke prijs kunt aanschaffen, zijn de traditionele sloten de slimme manier om uw huis te beschermen.